Lahti Trail Runners järjestää yhteistyössä Vierumäen Urheiluopiston sekä Heinolan liikuntatoimen kanssa Buff Trail Tour Finland -osakilpailusarjaan kuuluvan polkujuoksutapahtuman. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa, joten jokaisen osallistujan suoritusta voidaan luonnehtia uniikiksi. Suomen Urheiluopisto on toiminut Vierumäellä jo 1920-luvulta lähtien, joten tapahtumapaikalla on pitkät perinteet. Vierumäen, Heinolan ja Vuolenkosken maastot tarjoavat monipuolisen ja vaihtelevan reitin kilpailulle. Tapahtuman on tarkoitus soveltua kaikille, halusitpa sitten taistella Tourin kärkisijoista, tavata tuttuja ja tuntemattomia liikunnan harrastajia tai nauttia vain luonnon rauhasta. Matkavaihtoehdoista voit valita haastavan polkumaratonin tai polkujuoksuun tutustumiseen tarkoitetun n. 15km matkan. Reiteillä on paljon rantamaisemaa sekä hyvin luonnonläheistä polkua. Haluamme järjestää yhteistyökumppaneidemme kanssa yhteisöllisen ja lämminhenkisen tapahtuman, jossa liikunta, luonto ja ihmiset ovat pääosassa.

Kisareitti sukeltaa opiston alueelta kohti Lemmenharjua. Molemmin puolin ympäröivät järvimaisemat tarjoavat juoksijalle upeita näkymiä sekä vaihtelevia korkeuseroja heti alusta alkaen.

Reitti kulkee osittain pitkät perinteet omaavaa Juustopolun vaellusreittiä, joka toimi kauppareittinä jo 1800-luvulla. Maisemallisesti osuus on upeaa luonnon kirjoa, joka on saanut rakentua ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Paikoin satumaisia metsäosuuksia ei ole juurikaan kulutettu, joten polkujuoksun syvin olemus tulee näkymään.

Kilpailun reitti tulee olemaan maisemaltaan monipuolinen, profiililtaan vaihteleva sisältäen helpompia ja nopeampia osuuksia, mutta myös pitkiä ja teknisiä polkuosuuksia. Reitti on suunniteltu niin, että osallistuja ei varmasti tylsisty pitkiin tieosuuksiin, mutta antaa mahdollisuuden halutessaan pitää myös hyvää vauhtia yllä. Reitillä ei luonnollisesti ole pohjoisen kisoista tuttuja pitkiä ja jyrkkiä nousuja, vaan haasteet löytyvät muista elementeistä.

Suomen Urheiluopiston pitkien perinteiden ansiosta alueella on paljon ulkoilureittejä, mutta varsinainen polkuverkosto on avoin laajemmallekin kehittymiselle. Reitin suunnittelun haasteisiin onkin kuulunut täysin valmiin polkureitin puuttuminen. Tapahtumaa varten sekä alueen yleisiin kehityssuunnitelmiin sisältyykin täysin uusien polkupätkien luominen.ILMOITTAUTUMINEN - ILMOITTAUTUMINEN TAPAHTUMAAN ON PÄÄTTYNYT

Tapahtumaan ilmoittautuminen tapahtuu MyNextRun -palvelun kautta. Ennen kuin pystyt ilmoittautumaan, sinun tulee kirjautua sisään tai luoda tunnukset palveluun (jos et ole jo luonut). Ilmoittautumisen voi maksaa pankkisiirrolla (TUPAS), luottokortilla, Smartum-seteleillä sekä Smartum-kortilla (saldo). Smartum-saldolla maksamiseen ohjeet löytyy täältä

KILPAILUOHJEET

Vierumäki Trail Marathon järjestetään ensimmäistä kertaa vuonna 2015. Tämä tuo hieman lisähaasteita järjestelyihin sekä yksityiskohtien hiomiseen, mutta ohjeissa on pyritty noudattamaan polkujuoksukilpailujen yleistä linjaa ja hyviksi havaittuja käytäntöjä. Perehdythän niihin huolella.

15.6 PÄIVITETYT KILPAILUOHJEET LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ             

REITTI JA REITTIKARTAT

Vierumäen, Heinolan ja Vuolenkosken maastot tarjoavat monipuolisen ja vaihtelevan reitin kilpailulle. Kisareitti on vaihtelevan monipuolinen ja pitää sisällään kaikkea mitä perinteiseen polkujuoksuun kuuluu. Maisemiakaan ei ihan tylsiksi voi luonnehtia, sillä upeita järvinäkymiä on matkalla useita. Kangasmetsää, avohakkuita, harjanteita sekä sammalpintaisia kalliota löytyy tasaisesti. Reitti kuormittaa juoksijaa melko tasaisesti. Lopussa on mahdollisuus tehdä irtiottoja ja ratkaista sijoituksia hieman reippaampaa vauhtia tarjoavassa maastossa.

MARATONIN JA 15KM REITTIKARTTA              MARATONREITIN KORKEUSPROFIILI

MAJOITUS

Vierumäen Urheiluopisto tarjoaa majoitusta osallistujille sekä huoltojoukoille kisahintaan. Kannattaa tulla jo perjantaina paikan päälle, nukkua hyvin, nauttia aamiaista ja valmistautua koitokseen. Majoittujille siis aamiainen sekä uimalippu, jonka voi hyödyntää kisan jälkeen palautteluun. Majoitusvaihtoehtoja kannattaa kysellä suoraan Vierumäen Urheiluopistolta, jos olet vielä sellaista vailla. Mainitse että olet tulossa kisaan mukaan!