Tule kokemaan unohtumaton polkujuoksuelämys
vierumäen ja heinolan metsiin kesäkuussa 2015.

Lahti Trail Runners järjestää yhteistyössä Vierumäen Urheiluopiston sekä Heinolan liikuntatoimen kanssa Buff Trail Tour Finland -osakilpailusarjaan kuuluvan polkujuoksutapahtuman. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa, joten jokaisen osallistujan suoritusta voidaan luonnehtia uniikiksi. Suomen Urheiluopisto on toiminut Vierumäellä jo 1920-luvulta lähtien, joten tapahtumapaikalla on pitkät perinteet. Vierumäen, Heinolan ja Vuolenkosken maastot tarjoavat monipuolisen ja vaihtelevan reitin kilpailulle. Tapahtuman on tarkoitus soveltua kaikille, halusitpa sitten taistella Tourin kärkisijoista, tavata tuttuja ja tuntemattomia liikunnan harrastajia tai nauttia vain luonnon rauhasta. Matkavaihtoehdoista voit valita haastavan polkumaratonin tai polkujuoksuun tutustumiseen tarkoitetun n. 15km matkan. Reiteillä on paljon rantamaisemaa sekä hyvin luonnonläheistä polkua. Haluamme järjestää yhteistyökumppaneidemme kanssa yhteisöllisen ja lämminhenkisen tapahtuman, jossa liikunta, luonto ja ihmiset ovat pääosassa.

Reitti on sekoitus historiaa ja täysin uutta polkua

Opistolta metsään

Kisareitti sukeltaa opiston alueelta kohti Lemmenharjua. Molemmin puolin ympäröivät järvimaisemat tarjoavat juoksijalle upeita näkymiä sekä vaihtelevia korkeuseroja heti alusta alkaen.

Juustopolku

Reitti kulkee osittain pitkät perinteet omaavaa Juustopolun vaellusreittiä, joka toimi kauppareittinä jo 1800-luvulla. Maisemallisesti osuus on upeaa luonnon kirjoa, joka on saanut rakentua ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Paikoin satumaisia metsäosuuksia ei ole juurikaan kulutettu, joten polkujuoksun syvin olemus tulee näkymään.

monipuolinen luonto

Kilpailun reitti tulee olemaan maisemaltaan monipuolinen, profiililtaan vaihteleva sisältäen helpompia ja nopeampia osuuksia, mutta myös pitkiä ja teknisiä polkuosuuksia. Reitti on suunniteltu niin, että osallistuja ei varmasti tylsisty pitkiin tieosuuksiin, mutta antaa mahdollisuuden halutessaan pitää myös hyvää vauhtia yllä. Reitillä ei luonnollisesti ole pohjoisen kisoista tuttuja pitkiä ja jyrkkiä nousuja, vaan haasteet löytyvät muista elementeistä.

suunnittelun haasteita

Suomen Urheiluopiston pitkien perinteiden ansiosta alueella on paljon ulkoilureittejä, mutta varsinainen polkuverkosto on avoin laajemmallekin kehittymiselle. Reitin suunnittelun haasteisiin onkin kuulunut täysin valmiin polkureitin puuttuminen. Tapahtumaa varten sekä alueen yleisiin kehityssuunnitelmiin sisältyykin täysin uusien polkupätkien luominen. Osa reitistä on siis uniikkia polkua, jota ei ole aiemmin tallottu.

Haasta. Nauti. Koe. Eläydy.